Australia/Travel

Darwin – Alice Springs

Na het Kakadu-fiasco (zie Kakaboo) konden we vrijwel onmiddellijk een nieuwe lift regelen, down south naar Alice Springs.
Onze chauffeurs, Sarah & Danny, waren met hun 4WD beter voorzien op de outback  dan aussieboy Tom.

IMG_1249
IMG_1069
De hoogtepunten van de vierdaagse trip waren ongetwijfeld de stops in de nationale parken. In Litchfield national park zwommen we onder de watervallen, in Douglas hot springs dobberden we in een waterstroom midden in een tropisch regenwoud vol kaketoes en in Katherine Gorge trokken we onze stapschoenen aan om enkele rotsen te beklimmen. In Elsey national park zwommen we in de Mataranka thermal pool, maar dat was niet risicoloos. In de palmbomen zaten honderden vleermuizen en ja, Astrid had het vlaggen: vleermuizenpoep!
IMG_1135
IMG_1151
Na Mataranka bracht the beast (zoals Danny de 4WD noemde) ons dieper de outback in. Natuur werd dorrer, grond roder en waterstroompjes werden zeldzaam. De nationale parken werden ingeruild voor outback pubs die zo uit een of andere western konden komen. In de Daly Waters pub waagden we ons aan de befaamde barra burger, gemaakt van de barramundi vis. En een paar kilometers buiten Wauchope stopten we aan de Wycliffe well roadhouse, gekend als UFO spotting plaats. Inclusief over-the-top UFO decoratie.
IMG_1174
IMG_1284
Vier dagen later en 1.500 kilometer verder verwelkomden de Devils Marbles ons uiteindelijk in het red center van Australia. Hello Alice Springs!

One thought on “Darwin – Alice Springs

  1. Heya im for the first time here. I discovered this board and I to uncover It truly helpful &amp it helped me out a whole lot. I hope to supply something back and aid other people such as you helped me. gbdgbdgaefek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s