Australia/Travel

Beestenboel van Alice Springs naar Cairns

258b4-img_1507

Hey mates,
We hebben the Northern Territory ingeruild voor Queensland, en zijn bij deze terug in de bewoonde wereld, ole! De 2.412 km van Alice Springs naar Cairns reden we met Jill & Errol, een koppel uit Hasselt en ongetwijfeld de grootste beestenfanaten van heel Limburg. In de auto lagen prentboeken met alle dieren van Australia in. Onze nieuwe chauffeurs hadden er het grootste plezier in zoveel mogelijk van die dieren in het wild tegen te komen en er een foto van te nemen. Een blik op hun foto’s, en Australia lijkt een grote zoo te zijn.
Het werd Jill toch even te veel wanneer we ’s avonds een aantal uur in het donker doorreden en er honderden (zonder overdrijven) kangoeroes langs de weg zaten. De ooooh en aaahs van opwinding maakten na enkele kilometers plaats voor aaahs van paniek toen er eentje vlak voor de auto over sprong. De waaghals overleefde het maar de fun was er wel af.
Eigenlijk stond de hele trip in teken van beestjes. Zo reden we speciaal voor het vogelbekdier, blijkbaar een uitstervend dier en tevens het enige zoogdier dat eieren legt (aldus Jill) langs een binnenweg in plaats van de Bruce Highway naar Cairns te nemen. In de Atherton Tablelands hoopten Jill & Errol hem te spotten. Maar wat voor onze Limburgse vrienden het hoogtepunt van de trip moest zijn werd een teleurstelling. Na twee dagen rijden bereikten we DE vijver, maar het vogelbekdier had geen zin zijn snuit boven water te steken. Daar stonden we, op 50km van onze eindbestemming. Wij super ongeduldig om eindelijk aan de oostkust te zijn, zij het water aan het afspeuren. Er werd zelfs even overwogen met de slaapzak langs de vijver postie te nemen totdat het beest zich liet zien. Damn, zie je ons daar al liggen, wij als grote dierenvrienden?

One thought on “Beestenboel van Alice Springs naar Cairns

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s