Australia/Travel

AUSTRALIA: FRASER ISLAND

IMG_1944

Na topattracties als het Great Barrier Reef en de Whitsunday Islands kunnen we nu ook het grootste zandeiland ter wereld aan ons been there, done that-lijstje toevoegen.

Sit back and enjoy

Met een highway die uit 123km strand bestaat is een 4×4 en een ervaren bestuurder op Fraser Island geen overbodige luxe. Omdat wij ons geen zorgen wilden maken over getijden en ook niet veel zin hadden de auto uit putten te sleuren boekten we een tweedaagse tour. 

IMG_1986

IMG_1908

Ann, onze gids en buschauffeur, reed ons groepje van acht backpackers op het eiland rond. Gezellige boel! Ann heeft zes jaar met trucks voor het leger gereden dus ze wist wel wat ze deed. Toch was het even paniek wanneer het tij sneller op kwam dan voorzien, en van de highway (de Seventy-five Mile Beach) niet veel meer overbleef. Wanneer we plots in een put vast kwamen te zitten hield iedereen zijn adem in. Na een paar pogingen wist Ann de bus over de put heen te manoeuvreren. Pas wanneer ze ons de volgende dag een foto liet zien van een auto die zich de week voordien vastgereden had beseften we waar we aan ontsnapten. De auto was letterlijk opgeslorpt door het zand, indrukwekkend!

Bloodsucker

De landschappen op Fraser zijn subliem. De eerste dag wandelden we door het regenwoud. In Noord-Queensland hadden we al veel tropisch regenwoud gezien maar Fraser Island is de enige plaats waar regenwoud op zand groeit. Helaas heb ik daar niet ten volle van genoten want net voor we aan de wandeling begonnen waarschuwde Ann ons voor leeches, wormachtige beesten die op onze voeten of benen zouden kunnen kruipen. Ze er proberen af te trekken zou tot bloederige toestanden leiden dus we moesten de wandeling rustig uitlopen en ze er nadien met zout afhalen. Ohnoooo BLOEDZUIGERS! 
Ik dus op een drafje door dat prachtige regenwoud in de hoop dat als ik heel snel zou stappen die vieze beesten niet op mij zouden kunnen kruipen… 

Zand, veel zand

De tweede dag zagen we uitgestrekte sandblows (reusachtige zandduinen van meer dan 200 meter hoog) waarvan sommige iets van maanlandschappen weg hebben, kristalheldere meren, kliffen van gekleurd zand en enkele geweldige lookouts over de oceaan. In de namiddag keerden we terug naar het vasteland. Tevreden dat we bij de 350.000 bezoekers horen die jaarlijks Fraser Island bezoeken, want wat een prachtig stukje natuur!

IMG_2037

IMG_2015

IMG_1889

IMG_1928

DSCN0964

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s