Australia/Travel

AUSTRALIA: YAMBA

Na de Schoolies-invasie in Surfers Paradise ( zie Surfers Paradise) en Byron Bay was Yamba ideaal om even tot rust te komen: mooie stranden, goede surf, niet te toeristisch en een goede hostel.

Yamba

Backpackers

Vooral de hostel maakt Yamba upcoming onder backpackers. Shane, de eigenaar en een geweldig businessman runt samen met zijn familie de hostel. Door de combinatie van tiptop faciliteiten en een familiaire sfeer weet hij elke backpacker voor zich te winnen. Wekelijks wordt er een familiefeest, -barbecue en -activiteiten georganiseerd. Slim gezien, want wie lang rondtrekt heeft wel eens nood aan een persoonlijke aanpak.

Yamba litteken

Het hoogtepunt van ons verblijf was ongetwijfeld de Shane’s 10 bucks tour waar heel wat buzz rond bestaat.

Terwijl Shane ons in zijn tourbusje laadde waarschuwde hij ons dat het misschien bloederig kon worden: klifspringen, pelikanen en piranha’s voederen. ‘So some of you will go home with a Yamba scar’, alsof dat iets is dat we allemaal willen. Oh boy.

Cranky, de pelikaan

Ik denk dat alle pelikanen uit Yamba en omstreken de uren van Shane’s tour kennen want toen we aankwamen met de emmer vissen kwamen tientallen van die reusachtige beesten aangevlogen. Shane riep dat we moesten oppassen voor pelikaan Cranky want die durft wel eens te bijten. Leuk, als je voor een Yamba scar gaat.

65064-img_2298


d61a6-img_2301

Bullshit tour

Onderweg naar de Angourie kliffen waar we van 18 meter hoogte zouden springen spotte Shane een red-bellied black snake die hij als een echte Steve Irwin uit de grot wist te vissen. Wanneer hij de slang in het midden van de groep smeet zagen we tot onze grote teleurstelling dat het om een plastic exemplaar ging. Shane verklapte ons dat hij zijn tour ook wel eens de bullshit tour noemt… Hij heeft er namelijk het grootste plezier in toeristen de stuipen op het lijf te jagen. Jullie zijn gewaarschuwd!

2760f-img_2307

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s