Australia/Travel

AUSTRALIA: NEWCASTLE

8f7be-img_2380

Na op ons lui gat gezeten te hebben aan de Gold Coast was het in Newcastle tijd voor wat actie !

Wijnproeverij

Newcastle is de ideale uitvalbasis om een bezoekje te brengen aan de Hunter Valley, die bekend staat om zijn wijnen. Hoog tijd dus om onze smaakpapillen te verwennen! Omdat we geen zin hadden om in de zoveelste toeristenbus te springen en in kudde langs de verschillende wijnkelders te trekken kozen we voor een leuk alternatief. Eentje waarop we op eigen krachten de Hunter Valley konden ervaren. En op eigen krachten mag je heel letterlijk nemen.
 
Aanvankelijk hadden we een tandem gehuurd (leek ons wel grappig) maar al snel bleek dat wij geen geboren tandem rijders zijn. Om ongevallen te vermijden ruilden we de tandem snel in voor enkele mountainbikes. Met het fietske de heuvelachtige omgeving trotseren in de brandende zon was al voldoende uitdaging op zich. Maar het was absoluut de moeite want we werden getrakteerd op prachtige landschappen en lekkere wijnen: Semillon, Sauvignon Blanc, Chardonnay…
 
19577-img_2497
 
Newcastle

Quad Queens

De streek rond Newcastle staat niet enkel bekend om haar lekkere wijnen maar ook om haar zandduinen. En nadat we ranger Ann op Fraser Island ( zie Fraser Island) de 4×4 bus hadden zien besturen wilden we zelf ook wel eens gas geven op het zand. Dus namen we de bus richting Nelson Bay waar we met de quad in de duinen konden cruisen.

En wat een avontuur zo crossen op een quad. Omdat ik het niet spannend genoeg vond (of het sturen niet onder controle had, dat staat ter discussie) besloot ik de quad off track te nemen. En spannend werd het. Ik stuurde de quad richting afgrond en uit reflex gaf ik gas bij in plaats van te remmen waarop ik van de quad sprong om te voorkomen dat het ding een salto zou maken en op mij zou belanden… Maar no worries zowel de quad als ik kwamen er ongehavend uit en iedereen heeft eens goed met mij kunnen lachen.

Newcastle

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s