Australia/Travel

CLOSURE

e3399-downunder

86 dagen,
4 staten,
1.500 foto’s,
34.140 km gevlogen (gelijk aan 49u35min),
10.145 km gereden,
15 à 18kg op de rug,
2 flessen shampoo
2 flessen conditioner,
1,5 fles zonnecrème,
10 onderbroeken en,
veel te weinig kleren.

Oh boy, wat heb ik van elke kilometer genoten. Van de eindeloze wegen, adembenemende sterrenhemel en de rode landschappen in de Outback. En van de witte stranden, heldere oceaan, koraalriffen en eilanden aan de oostkust.

Back to reality
Ondertussen ben ik negentien dagen terug, vierde ik Nieuwjaar met een smerige jetlag en heeft iedereen genoeg van mijn Australië-verhalen. Maar, in tegenstelling tot wat iedereen lijkt te verwachten zijn maanden nomadenbestaan niet zo snel uit je systeem. Van alles in de omgekeerde richting doen naar alles weer in de andere richting doen. Van niks moet (en alles mag) naar een eindeloze to do-lijst. Van zonnige zomerdagen naar witte winterdagen. Van temperaturen rond de dertig graden naar tien en (veel) minder. Van elke dag nieuwe dingen ontdekken naar de gewoonheid van het Belgische leventje. Ne mens zou voor minder gedesoriënteerd zijn, toch?

Not all is bad
Natuurlijk ben ik blij om vrienden en familie terug te zien, een tijdsverschil van 10 uur was allesbehalve ideaal om goed contact te houden. Ook hoera voor mijn eigen badkamer, en slaapkamer. Bye bye tent en bunkbeds. Geen gepiep van de persoon boven of onder me, geen zakjesgefriemel van kamergenoten die ’s nachts aankomen of vertrekken. Hoera, privacy. Hoera!

Allemaal maar om te zeggen dat ik de tijd van m’n leven had, daar Down Under, en dat ik veilig en wel terug in ’t land ben!

Ps. Dat laatste was niet evident zoals dit filmpje bewijst Come to Australia

Cheers mates!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s