Homemade

WAFELENBAK

naamloos-4981

Winterjassen, sjaals, wanten en wollen sokken worden van kelder of zolder gehaald. De dagen korten, en de temperaturen dalen. Maar, niet getreurd! Winter wil ook zeggen: ongemerkt een laagje vet kweken, en het toch minstens tot maart kunnen verstoppen onder al die laagjes winterkleding. Met die vooruitzichten in het achterhoofde haalde ik het wafelijzer boven voor een mega wafelenbak. Werken jullie mee aan dat wintervetlaagje?

Het recept voor malse vanille-wafels:

Ingrediënten:

300 g margarine of boter
325 g griessuiker
5 eieren
5 pakjes vanille suiker
1 kopje water
500 g zelfrijzend bakmeel
1 snuifje zout
wafelijzer

Bereiding:

Laat de margarine of boter smelten en voeg er een snuifje zout aan toe. Verwerk de 325 g suiker erin samen met de 5 eieren (die je eerst klopt als voor een omelet). Voeg de 5 pakjes vanille suiker en de kop water toe. Meng alles goed en voeg de bloem toe en meng tot alles grondig gemengd is.
En dan kan je zonder wachten beginnen bakken!

Laat het smaken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s