Australia/Travel

AUSTRALIA: DOUGLAS HOT SPRINGS

IMG_0847

Temperaturen van 20° en meer. Records die overtroffen worden. Overbevolkte terrassen & parken. Uitgelaten mensen. En een goede portie vitaminen D. Terwijl ik op een terrasje geniet van de ‘vroegste warme dag ooit’, fantaseer ik over ‘de warmste zomer ooit’ (zou het?) en voor ik het weet zit ik met mijn gedachten bij exotische bestemmingen. Vandaar de korte nostalgische post over een klein stukje paradijs dat mijn travel buddies en ik in Australië ontdekten. Pak pen en papier en noteer op jullie Down Under must-see lijst: Douglas Hot Springs!

IMG_1094

Waar? In de Northern Territory. Het rode centrum, de Outback van Australië. Meer specifiek, halverwege Darwin en Katherine, een 50 km af de Stuart Highway.

Wat? Een prachtig natuurpark met warmwaterbronnen, midden in een tropisch regenwoud.

Waarom? Heerlijk pootje baden in een waterstroom, tussen de kaketoes! Ideale tussenstop na een paar uur rijden door de stoffige outback. Extra pluspunt: Douglas Hot Springs staat niet in de grote reisgidsen, het is dus geen toeristisch trekpleister, maar een echt verborgen pareltje.

Wanneer? Ideaal in dry season (mei-september), in wet season (oktober-april) kunnen bepaalde wegen afgesloten zijn door hevige regen. Wij waren er begin oktober, en zijn er zonder problemen geraakt. Een 4WD is wel must, een deel van de route is op niet verharde weg en we zijn ook door een stukje water moeten rijden.

IMG_0836

IMG_0792

IMG_1116

Foto’s © Laura Claessens & Astrid Dierckx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s