België/Limburg/Travel

LIMBURG: FRUITIG HASPENGOUW

naamloos-1-2

De bloesemfeesten in Haspengouw, de fruitstreek van Limburg, zijn van start gegaan. Wie wil genieten van het prachtige bloesemlandschap wacht best niet meer te lang, want de fruitstreek is nu op haar mooist!

Bloesem galore

Vorige week las ik op de bloesemmeter van Toerisme Limburg dat de perenbomen en de vroege kersensoorten al in bloei staan. Wanneer er dan ook nog eens mooi weer voorspeld werd voor het weekend, slaagde ik een vreugdekreetje. Ik trommelde enkele vriendinnen op, we sprongen de auto in en reden richting Sint-Truiden. De stad ligt centraal in Haspengouw en is het ideale uitgangspunt voor bloesemwandelingen en -fietstochten. Bloesems here we come!

IMG_5764b

IMG_5811b

Vive le vélo

Haspengouw heeft een uitgebreid fietsroutenetwerk. Waar je vertrekt kies je zelf, maar wij deden het vanuit Sint-Truiden. Een fiets huur je in het fietspunt aan het station van Sint-Truiden. Je auto parkeer je (gratis!) op de parking aan het station. En vanaf de Grote Markt van Sint-Truiden kan je ook meteen aansluiten op het knooppuntennetwerk. In de fietsfolder ‘Van bloesem tot oogst’ (o.a.te koop bij het fietspunt) zijn verschillende routes (van gemiddeld 30 km) uitgestippeld, waarvan wij er eentje volgden. Via kronkelende paadjes fiets je langs de talrijke fruitbomen. De bloesems kleuren de uitgestrekte heuvellandschappen volledig wit (en af en toe roze). Heel indrukwekkend. En ook enorm rustgevend.

IMG_5734b

Tips

– Voorzie een zelfbereide lunch en installeer je ’s middags voor een picknick onder de fruitbomen. Zalig!
– Inspanning verdient beloning. Wat dachten jullie van een ambachtelijk gebrouwen biertje uit de streek? Wij trakteerden onszelf op een lekkere Bloesemkriek en een stuk kriekentaart bij brouwerij Kerkom. Zeker ook het bezoekje waard omwille van de prachtige rustieke vierkantshoeve, met gezellige binnenkoer.
– Maak er ineens een weekendje van, want je wordt ongetwijfeld verliefd op Haspengouw!

IMG_5800b

IMG_5788bIMG_5755b

IMG_5756b

Foto’s © Laura Claessens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s