Personal

BEUGELBEKKIE

tumblr_m4ugm1wmxP1r11y1eo1_500

Op je zesentwintig beugelen, is een beetje gênant. Het begon in de praktijk van de orthodontist. De puberale beugelbekkies lijken me allemaal aan te staren en te denken ‘LOSER’. Ja, want onder dat jong geweld is het cool om een beugel te dragen. Je hoort er dan bij. ‘Kijk hoe tof mijn fluoroze rekkers zijn’. Maar als je zesentwintig bent, is er niet veel cools meer aan. Dan ben je het vreemde eendje.

In sociale situaties zorgden die blokjes al meermaals voor schaamrood op mijn wangen. ‘Of ik mijn vriend nog kan verwennen met dat ijzer in mijn mond?’, is wat de meeste mannen zich afvragen. Euh
Of op het hipste event van het stad. De fotograaf wil een foto maken van de vriendinnen: ‘Lachen’. Euh...
Ik ben die met het dichtgeknepen mondje, uit schrik om te camera te verblinden met al mijn blingbling. Of de eerste keer in (onbekend) gezelschap eten: sushi op een trouwreceptie. Feest! Tot de rijst zich verstopt achter mijn draad, en koppig blijft zitten. Geen tongbeweging kan baten. Mijn gesprekspartner ziet me tongworstelen en wijst naar tandenstokers op tafel. Euh, bedankt…
(Note to self: geen rijst meer in ’t openbaar)

Maar hoe gênant die momenten ook zijn, ik prijs me gelukkig dat ik als kind gespaard gebleven ben van al dat ijzer. Als puber zit je sowieso al lastig in je vel, je bent onzeker en die puistjes helpen al helemaal niet. Nu lach ik die gênante situaties gewoon weg en tel ik af naar de dag dat ik terug met mijn tong langs mijn tanden kan (nog 285 dagen !).

c3579108f38bceb1b44679abd9ea5333

Mede-beugelbekkies, laat van jullie horen!
And also, lipstick met blokjes, yay or nay? Ik durf niet (wil ze vooral niet accentueren), maar een volledig jaar nude lipjes lijkt me zoooolang!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s