France/Travel

PROVENCE: Saint-Saturnin-lès-Apt

IMG_0729-1De Provence heeft het gewoon allemaal. Uitgestrekte landschappen, schilderachtige dorpjes, lekker eten, goede wijn en veel zon. De ideale ingrediënten voor een zomerse vakantie. Bye bye rush van het dagelijkse leven. Chill mode on, inclusief siësta’s!

Vorige zomer bezochten we voornamelijk de must-sees van de Provence. De Provençaalse markt van Saint-Rémy-de-Provence, het pittoreske en drukbezochte Gordes, de antiquairs van Isle-sur-la-Sorgue en de okergroeves van Roussillon. Dit jaar lieten we de toeristische trekpleisters voor wat ze zijn. We zochten en vonden de hidden gems van de Provence.

IMG_0710-1

IMG_0689-1

Saint-Saturnin-lès-Apt, een klein dorpje met een prachtig uitzicht op het omliggende Luberon-gebergte, is absoluut één van die hidden gems. Via enkele smalle straatjes met gekleurde rijhuisjes wandel je tot de dorpskerk. Daar begint de beklimming. Langs de oude vestigingsmuren, door de Middeleeuwse kasteelruïnes naar de oude kapel op de top van de berg. Daar is het op adem komen en genieten van het sublieme landschap. Eenmaal terug beneden, is het terras van Bar des Amis de ideale plek om je dorst te lessen met een frisse pint of een lokaal glaasje wijn. Saint-Saturnin-lès-Apt ligt trouwens maar op een halfuurtje rijden van de meer toeristische bestemmingen Roussillon en Gordes. Yes, you can have it all!

IMG_0701-1IMG_0724-1Foto 20-06-15 12 37 59 IMG_0675-1 IMG_0671-1 IMG_0664-1

Foto’s © Laura Claessens Photography

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s