België/Photography/Travel

8 UUR IN BRUSSEL

IMG_7815-1-3

Onbekend is onbemind
Dat vat mijn  relatie – en ongetwijfeld die van vele Vlamingen – met onze hoofdstad samen. Ik ken Brussel van een schooluitstapje toen ik twaalf was. Ik ken Brussel van mijn bezoekjes aan de Ancienne Belgique en Cirque Royal. En ik ken Brussel vooral van er meermaals hopeloos verloren te rijden, want de gps heeft het blijkbaar niet zo met die tunnels.  Om maar te zeggen dat ik Brussel totaal niet ken. Het is onbekend terrein. En dat is best schandalig. Zeker als ik je vertel dat ik al tweemaal door (bijna) gans Australië reisde. Tijd om daar verandering in te brengen!

IMG_7822-1 IMG_7818-1

IMG_7833-1 IMG_7835-1

De vriendinnen en ik lieten ons door de trein tot in Brussel-Centraal rijden. Daar startten we onze verkenningstocht op de Kunstberg, want ik ben een sucker voor een fotogeniek uitzicht. We wandelden verder tot in het Warandepark met zijn symmetrische lanen, geelgekleurde bomen en grote fonteinen. We kozen er bewust voor om de drukke toeristische bezienswaardigheden te vermijden. De Brusselse sfeer ervaren doe je niet tussen de massa toeristen aan attracties als Manneken Pis en het Atomium.

Do as the romans locals do. En dat is garnaalkroketten eten en wijntjes drinken bij De Noordzee op het charmante Sint-Katelijneplein. Gezelligheid ten top! Verder op het programma: koffie slurpen bij BarBeton, window shopping in de hippe Dansaertstraat en de prachtige Sint-Hubertusgalerijen, een blitzbezoek aan de Grote Markt (véél te druk), een wandeling naar het Justitiepaleis, chocolade snoepen bij Pierre Marcolini, rondsnuisteren op de brocante markt op de Grote Zavel en fancy cocktails sippen. Acht geslaagde uren in onze onbeminde hoofdstad. Ik moet bekennen, Brussel smaakt naar meer.

I’ll be back. Hebben jullie tips voor mijn volgend bezoekje aan BXL?

IMG_7864-1 IMG_7857-1 IMG_7854-1 IMG_7858-1

IMG_7843-1IMG_7839-1 IMG_7878-1IMG_7885-1

Foto’s © Laura Claessens Photography

2 thoughts on “8 UUR IN BRUSSEL

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s