België/Photography/Travel

POSTKAART UIT SCHERPENHEUVEL

IMG_8303-1

Bedevaartsoord Scherpenheuvel heeft altijd tot mijn verbeelding gesproken. Mijn grootouders gingen er jaarlijks kaarsjes branden. En ze kwamen nooit met lege handen naar huis. Ze brachten noppen en pepernoten voor de hele familie mee. Deze streekproducten werden ooit uitgevonden om de bedevaarders van de nodige suiker-boost te voorzien. De zoetigheden smaken een beetje als speculaas en peperkoek, en de pepernoten hebben een sterke anijssmaak. Als kind was ik altijd intens gelukkig met die bizar smakende koekjes. Waarom ik Scherpenheuvel een bezoekje bracht? Awel, voor nostalgie en mijn zoete tand ahja!

IMG_8320-1IMG_8331

Waar? Scherpenheuvel-Zichem, Vlaams-Brabant
Wat? Onze-Lieve-Vrouwebasiliek, gebouwd in de 16de eeuw als dank aan Maria voor gewonnen oorlog
Wie? Oude mensen, stokoude mensen, bedevaarders en wielertoeristen
Waarom? Bekendste pelgrimsoord van België, de prachtige barokke basiliek en de met sterren bezaaide koepel, kaarsjes branden, autowijding (yes, for real), noppen en pepernoten (ze worden enkel nog door bakker Erwin gebakken)

IMG_8310-1 IMG_8306-1 IMG_8330-1 IMG_8372IMG_8301-1

Foto’s © Laura Claessens Photography

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s