Antwerpen/New spots

ANTWERPEN: Salon Divers

IMG_8783-1.jpg

— ondertussen permanent gesloten —

Salon Divers is een luxueuze boetiek, open atelier en locatie voor workshops en exclusieve concerten. De nieuwe winkel is het creatieve geesteskind van twee Antwerpse ontwerpsters: vormgeefster Lien Sledsens en lingerieontwerpster Judith Van Herck.

Het salon voor kunst, ontwerpen en muziek huist in een uniek pand op de Plantin en Moretuslei. Aan de barokke voorgevel schommelt een uithangbord met het logo van het kersverse project: een zwarte en witte zeemeerminstaart. “Het logo is geïnspireerd op de zeemeermin die aan de voorgevel van het gebouw hangt. De positie van de twee staarten is een knipoog naar het huisnummer 69”, vertelt Lien. Aanvankelijk twijfelden de vrouwen over de locatie, maar ze lieten zich overtuigen door het prachtige pand. “De sfeer van dit pand is uniek. Een locatie met zoveel ruimte en mogelijkheden in het centrum vinden, is niet haalbaar”, zeggen de dames.

In de winkel vind je exclusieve producten van Antwerpse kunstenaars en ontwerpers. Lien Sledsens verkoopt collages en ontwerpt gepersonaliseerde uitnodigingen en kaartjes. Judith Van Herck verkoopt haar luxueuze lingeriesetjes met perfecte pasvorm. Taxidermist Viktor Leestmans bekleedt de shop met betoverende vlinders, insecten en dierenskeletten. Studio Collect presenteert er haar veelzijdige juwelencollectie en Toni Taloni gebruikt de winkel als verkooppunt voor zijn eigenzinnige schoenencollectie. Het ruime winkelpand is gedecoreerd met zwevende planten en airplants. En het strakke interieur vormt een mooie harmonie met de authentieke en imposante plafonds, muren en open haarden van het pand.

Naast een verkooppunt fungeert Salon Divers ook als atelier. Klanten kunnen er bij Judith en Lien terecht voor maatwerk. Voor sensuele lingerie of gepersonaliseerde kaartjes en uitnodigingen. Verder plannen de vrouwen workshops en exclusieve huiskamerconcerten in intieme sfeer. De concerten worden georganiseerd door LNCH (uitspreken als lynch), een Antwerps initiatief dat live muziek terug in de stad wil brengen. De eerste salon sessie vindt plaats op 18 december met The Golden Glows (meer info en tickets). En op 13 januari is Dez Mona te gast in het salon (meer info en tickets).

Met Salon Divers willen de Antwerpse ontwerpers een totaalbeleving creëren. “Naast het feit dat je hier producten kan kopen, willen we ook een fijne sfeer neerzetten. We willen dat mensen hier met plezier binnenkomen en blijven hangen.”

 

Info: Plantin en Moretuslei 69, open op woensdag, vrijdag en zaterdag van 10-18u., www.salondivers.com en Salon Divers op Facebook

IMG_8791-1-2.jpg
IMG_8734-1-2
IMG_8739-1-2

Foto’s © Laura Claessens Photography

Tekst gepubliceerd in Gazet van Antwerpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s