Antwerpen/New spots

ANTWERPEN: WIJNTJES BIJ BARBEL

jhs_20150903_AF7Y3071_460485_.jpg

De wijnen zijn Europees, de ontvangst is warm, het interieur is zuiders en de Spaanse tapas zijn om duimen en vingers van af te likken. Eigenares Annabel Neyens verwelkomt klanten met een warme glimlach. “Mensen op hun gemak stellen en hen in de watten leggen, dat is echt wel mijn ding. Ik werkte in verschillende horecazaken en ik stoorde me er aan dat veel collega’s tegen hun zin werken. Ik wil dat klanten zich welkom voelen”, zegt Annabel.jhs_20150903_AF7Y3040_460485_

Opmerkelijk is dat Annabel tot twee jaar terug zelf geen wijn dronk. “Ik ben pas wijn beginnen drinken toen ik in een wijnbar op het Zuid werkte. Mijn collega’s spraken met zoveel passie over wijn dat ik geïntrigeerd geraakte. Het is eigenlijk een waanzinnig leuk product.” Nu serveert de jonge onderneemster in haar zaak op de Vrijdagmarkt acht wijnen op fles. Drie witte en drie rode wijnen, één rosé en één prosecco. “Alle wijnen komen uit Europa. Ik werk samen met een wijnimporteur die voornamelijk met kleine wijnboeren werk.” Annabel wil wijn graag toegankelijker maken. “Wijn moet niet duur zijn. Je vindt ook lekkere wijnen tegen betaalbare prijzen.”

Zowel het interieur als de tapaskaart zijn zuiders geïnspireerd. “Ik heb een tijdje in Spanje gewoond. De Spaanse keuken is een enorm eerlijke keuken en daar houd ik van”, vertelt Annabel. Op de tapaskaart staan ondere andere pata negra “heerlijke fliterdunne Spaanse ham”, pan con tomate “een broodje met tomaatjes”, de typische Spaanse kaas manchego en olijven. Op termijn wil Annabel ook ontbijt serveren. Onder de slagzin Flavours of BarBel passen namelijk alle smaken die de enthousiaste onderneemster apprecieert.

Meer info: Bar Bel, Vrijdagmarkt 1, 2000 Antwerpen, website

jhs_20150903_AF7Y3052_460485_
jhs_20150903_AF7Y2981_460485_

Foto’s: Joris Herregods

Gepubliceerd in CittA, stadsmagazine van Gazet van Antwerpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s