België/Travel

HALLE: DE MAGIE VAN HET HALLERBOS

IMG_5907b

Drie jaar geleden belandde ik voor het eerst in het betoverende Hallerbos. Die eerste keer voelde ik me als een klein meisje in Disneyland. Het uitgestrekte paarse bloementapijt, de geur van de hyacinten, het gefluit van de vogels en het geruis van de wind door de frisgroene beukenbomen, je zou je voor minder in een sprookjeswereld wanen. Sindsdien staat een lentewandeling door het bos jaarlijks op mijn agenda. Een echte aanrader, you’ll love it!

IMG_0093-1-2IMG_5915b

Waar? Zoals de naam doet vermoeden, ligt het Hallerbos bij Halle
Wat? Het Hallerbos is het meest uitgestrekte bosgebied tussen Zenne en Zoniën. Het bos is populair omwille van het paarse tapijt van wilde hyacinten
Wie? Geliefd bij natuurliefhebbers, wandelaars, ruiters, mountainbikers en fotografen
Waarom?
Het bos staat bekend om de grote hoeveelheid aan wilde hyacinten die het hele bos paars doen kleuren. Door het bos lopen drie wandelingen: Achtdrevenwandeling (1,8 km), Sequoiawandeling (4 km) en Reebokwandeling (7 km). Een gratis digitale wandelkaart vind je hier
Wanneer? Het magische bloementapijt staat helaas maar een paar weken in april (afhankelijk van het weer) in bloei, dus timing is everything! Het mooiste moment is wanneer de zonnestralen door de beukenbomen dringen en het paars van de hyacinten extra intens wordt. Zet die stapschoenen al klaar, volg hier de bloeiperiode van de hyacinten en houd het weerbericht in de gaten

Tip: Check ook zeker even de bezoekersinfo zoals wegbeschrijving en parkeerinfo op hallerbos.be

IMG_0111-1IMG_5931b

 

Foto’s © Laura Claessens Photography

One thought on “HALLE: DE MAGIE VAN HET HALLERBOS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s