België/Limburg/Photography/Travel

LOMMEL: IN DE SAHARA

IMG_9797-1.jpg

In maart bracht mijn drang om te ontdekken en verkennen mij naar een prachtig stukje natuur in eigen land: de Lommelse Sahara. In jawel Lommel, op een dik uur rijden van Antwerpen. Het woestijnachtige landschap ligt verstopt in een groot naaldbos.

IMG_9795-1.jpgIMG_9808-1.jpgIMG_9813-1

Dit heerlijke natuurgebied ontstond net zoals de bergen en meren van Connecterra door menselijke activiteit. De helderblauwe watervlakte is het gevolg van zandwinning. Het zand- en duinlandschap ontstond door de vervuiling van een vroegere zinkfabriek. Door de uitwasemingen van de fabriek verdween de groene beplanting en bleef een dor landschap achter. Om verdere uitdeining te voorkomen werd na de Tweede Wereldoorlog een naaldbos aangelegd.

Tussen de naaldbomen ligt een leuk speelbos voor de kinderen. En de laatste nieuwe aanwinst van het natuurdomein is de dertig meter hoge uitkijktoren. Een knap stukje architectuur geïnspireerd op het lijnenspel van de duinen in de Sahara.

Waar? De soeverein, Sportveldenstraat 10, 3920 Lommel
Tip? Wie zin heeft in een lekkere kop koffie rijdt best even door tot Lommel centrum. Espressobar Wolf heeft Caffènation koffie :-)

IMG_9789-1-2 IMG_9835-1 IMG_9843-1IMG_9848-1

IMG_9806-1

Foto’s © Laura Claessens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s