France/Travel

PROVENCE: middeleeuwse vibes in Séguret

IMG_0605-1

Een vakantie in de Provence gepland? Volgens de reisgidsen zijn alle dorpjes schilderachtig, wandel je overal door smalle geplaveide straatjes en langs oude huisjes. Toch heeft het ene dorpje wat meer te bieden dan het andere. Voor mij is Séguret een van de dorpjes met een extra dosis Provençaalse charme. En wel hierom:

1. Ligging. Séguret ligt aan de voet van de Dentelles de Montmirail, een groen bergmassief tussen de Rhônevlakte en de Mont Ventoux. De spitse kalkstenen toppen steken mooi af tegen het omliggende landschap.

2. Mooiste van Frankrijk. Dit dorpje wordt als een van ‘Les plus beaux villages de France’ genoemd. Need I say more?

3. Middeleeuwse karakter.  Via een poort in de veertiende-eeuwse stadswallen wandel je het autovrije centrum binnen. Hier waan je je in de Middeleeuwen. De oude huisjes met hun prachtige gevels, de karakteristieke deuren, de zitbankjes voor de deur en de plantenpotten die een geïmproviseerde voortuin vormen.

4. It’s wine o’clock. Séguret is omgeven door bekende wijndorpen en wijngaarden. Klop aan bij de lokale wijnboeren, proef en vergelijk hun wijnen. Santé!

5. Creatieve zielen. Je wandelt hier langs de ateliers van verschillende kunstenaars. Schilders, beeldhouwers en andere creatievelingen. Séguret inspireert duidelijk. Ga zeker binnen bij de dame die feeërieke poppetjes knutselt uit wijnkurken, knopen, oude stukken stof, kralen enz.

IMG_0628-1

IMG_0633-1

Foto 19-06-15 14 14 26-1

IMG_0588-1

IMG_0582-1

 

Foto’s © Laura Claessens Photography

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s