Nederland/Rotterdam/Travel

8 UUR IN ROTTERDAM

IMG_9811-1-3.jpg

Rotterdam is cool. En dan heb ik het niet enkel over de buurt die letterlijk ‘Cool’ heet (ja, echt waar). De stad langs de Maas – op een uur rijden van Antwerpen – wist ook mij te charmeren met haar volkse pleintjes, Hollandse gezelligheid, creatieve projecten, moderne architectuur en futuristische skyline.

Wat zeker niet mag ontbreken tijdens een bezoekje, is een wandeling over de Luchtsingel. De 390 meter lange houten voetgangersbrug verbindt Rotterdam Noord met het Centrum en brengt zo leven in een buurt die lang door leegstand en verwaarlozing gedomineerd werd. De brug werd gedeeltelijk gefinancierd door crowdfunding. De namen en/of boodschappen van de sponsors kan je aflezen van de knalgele planken waarmee de brug gebouwd werd.

img_9745-1-2img_9762-1-2

De Luchtsingel loopt dwars door een ander cool project: het Schieblock. Een leegstaand kantoorgebouw aan de Schiekade dat door de gemeente Rotterdam tot studio’s voor creatieve ondernemers getransformeerd werd. Daarnaast huist het gebouw ook enkele publieke ruimtes zoals een bistro en moestuin op het dak, een Biergarten en een concepstore Groos vol lifestyleproducten, mode, design, kunst, literatuur en muziek van lokale artiesten.

img_9775-1-3img_9789-1img_9788-1-2img_9795-1-2

Ook niet te missen is een wandeling over de iconische Erasmusbrug. Die leidt je naar het schiereiland Kop van Zuid, waar vroeger de boten naar Amerika vertrokken. Achter het historische Hotel New York – het voormalige hoofdkantoor van de Holland-Amerika Lijn – schieten hypermoderne wolkenkrabbers de lucht in. Passeer ook zeker even langs Fenix Food Factory, een foodmarket met lokale producten zoals kaas, bier, cider, stroopwafels, worsten en koffie.

Verder is het leuk om de Nieuwe Binnenweg af te wandelen. In deze lange winkelstraat ontdek je hippe lokale winkels, barbershops, koffiebars en lunchspots. Ook in de Pannekoekenstraat en de omliggende straten passeer je verschillende boetieks en andere hotspots. En ook de meest bruisende straat van Rotterdam mag je niet missen: de Witte de Withstraat.

img_9772-1-2img_9768-1-2img_9771-1-2

Tenslotte nog een praktisch lijstje eet-, drink- en shoptips. Enjoy!

Om te eten

Supermercado, Schiedamse Vest 91 (Latijns-Amerikaanse keuken & cocktails)
Lola, Schiedamse Vest 56 (Spaanse keuken)
Gys, Nieuwe Binnenweg 182 (biologisch eten en drinken)
Parqiet, Baden Powelllaan 20 (café in het park naast Euromast)
Aloha, Maasboulevard 100 (voormalig subtropisch zwembad omgebouwd tot bar/restaurant)
Fenix Food Factory
, Veerlaan 19 (foodmarket met lokale producten)
Lof der Zoetheid (en Het Afhaalloket), Noordplein 1 (patisserie)

Voor de koffie

Lokaal 1E klas koffie, Raampoortstraat 34B

Om te drinken

De cafés in de Witte de Withstraat en omliggende straten

Om te (window)shoppen

Stek, Nieuwe Binnenweg 195B (plantenwinkel)
Groos
, Schiekade 203 (conceptstore met producten van lokale artiesten/ondernemers)
Pantoufle, Pannekoekenstraat 97A (interieurwinkel)

 

Foto’s © Laura Claessens Photography

 

 

 

 

2 thoughts on “8 UUR IN ROTTERDAM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s