Antwerpen/Antwerpen/België/New spots

ANTWERPEN: BLOEMEN EN PLANTJES BIJ BLOMSTER

pdr_blomster-1

De felblauwe voorgevel van bloemen- en plantenwinkel Blomster springt al van ver in het oog. “Geïnspireerd op de Jardin Majorelle in Marrakesh”, zegt eigenaar Jonas Van Avermaet. Het contrast met de frisgroene planten voor de winkel maakt het plaatje helemaal compleet.

“Ik had een carrière in de modewereld, maar de zin om een eigen zaak te starten was er al heel lang. In de zomer van vorig jaar kreeg ik plots het idee om een planten- en bloemenwinkel te openen”, vertelt Jonas Van Avermaet die voor ontwerpers als Jil Sanders en Tim Van Steenbergen werkte. “Op een tweetal uur had ik het volledige concept uitgewerkt, inclusief de keuze van het meubilair, de kleur en de naam.” De naam Blomster is geïnspireerd op de Noorse detectivereeks ‘Varg Veum’ waarvan de eerste aflevering ‘Bitre Blomster’ heet.

pdr_blomster-3

De passie voor planten kreeg hij mee van zijn moeder. “Ik vind het mooi dat planten duurzaam zijn. Een plant zie je elke dag groeien, dat is gewoon boeiend. Ik ben ook wel gehecht aan de planten in de winkel. Wanneer een plant verkocht wordt, vind ik dat altijd een beetje moeilijk”, vertelt Jonas. Elke plant – van de philodendron monstera tot de calathea – wordt dagelijks met veel liefde verzorgd. “Praten tegen mijn planten, dat doe ik nog net niet”, lacht de gepassioneerde florist.

pdr_blomster-4

Vier à vijf keer per week worden verse bloemen uit het Nederlandse Rijnsburg op het Eilandje geleverd. “Ik werk met bloemen die ik zelf mooi vind. Een van mijn favorieten is de delphinium of ridderspoor. Klanten kunnen op bestelling ook een boeket aan huis laten leveren door De Fietskoerier.” De kleurrijke snijbloemen heeft Jonas netjes voor een witte tegelmuur gepresenteerd. “De tegels zijn authentiek aan het pand. Ik vind de manier waarop ze het licht weerkaatsen supermooi,” aldus Jonas.

pdr_blomster-2

In de winkel zetten materialen als OSB-platen en kurk de toon. Voor de inrichting zat hij samen met designer Cédric Etienne van The Moodstudio en Corkinho. “Cédric ontwierp de met kurk beklede multiplex panelen.” Tegen de kurken wanden staan plantjes, tijdschriften en vazen van Corkinho en Studio Pieter Stockmans. “Door me niet tot bloemen en planten te beperken, wil ik de drempel verlagen. Mensen moeten kunnen binnenkomen zonder zich verplicht te voelen om iets te kopen. Met Blomster wil ik een plek creëren die mensen inspireert.”

pdr_blomster-5

Foto’s: Patrick De Roo

Info: Blomster, Londenstraat 46, 2000 Antwerpen; blomster.be

Gepubliceerd in CittA, stadsmagazine van Gazet Van Antwerpen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s