Antwerpen/Antwerpen/België/New spots

ANTWERPEN: Hemels brood van Bakker Aldo

pdr_aldo-8

Artisanale broden met dikke korsten, krokante baguettes en ovenverse croissants. Bij Bakker Aldo vind je écht brood. Gebakken volgens de Franse traditie, met uitsluitend bloem, water en zout. Puur, langzaam gerezen en verrukkelijk.

Bakker Aldo Neri bakt volgens de authentieke, Franse methode. Daarvoor heeft hij slechts drie ingrediënten nodig: bloem, zout en water. “De kwaliteit van de bloem is enorm belangrijk. De meeste Belgische bakkers werken met bloem die verbeterd werd, omdat het gemakkelijk is”, vertelt Aldo. Zelf werkt hij zo puur mogelijk. “Ik gebruik onbewerkte bloem en voeg geen vetstoffen, suiker of verbeteraars toe. Maar ambachtelijke bakken is niet de meest evidente manier. De kwaliteit van zuivere bloem kan van week tot week verschillen, waardoor het moeilijker is om ermee te werken. En het is een grote uitdaging om het brood voldoende smaak te geven.” Dag en nacht werkt Aldo aan zijn broden met één doel, namelijk de perfectie bereiken. “Ik gebruik desem, waardoor ik zonder gist kan werken. Mijn deeg gaat minstens twaalf uur in de frigocel waar het heel langzaam rijst. Zo krijgt het brood meer aroma’s”, vertelt de gepassioneerde bakker.

“Vraag niet naar een stokbrood,
daar gaan mijn haren van omhoog. Het is baguette.

pdr_aldo-4

Puur natuur

Het bakkersatelier en de winkelruimte vloeien in elkaar over. Zo kunnen klanten over de schouders van hun bakker meevolgen. “Ik vind het fijn dat ik met de klanten kan communiceren. De mensen mogen ook zien wat er hier gebeurt. De oven staat bewust in het verlengde van de toog, want ik heb niets te verbergen”, zegt Aldo.In de toonbank liggen smeuïge croissants, krokante baguettes en pains au chocolat netjes in schalen en mandjes gepresenteerd. “Ook voor de amandelcroissants en escargots met pistache of chocolade werk ik enkel met goede ingrediënten. Alles is puur natuur en ik ken de afkomst van mijn producten. Alle crèmes, zoals de amandelcrème, maak ik zelf”, vertelt hij. Het resultaat van hard labeur en tonnen passie ligt op de witte rekken achter de toog. De broden met dikke korsten dragen Franse namen als tradition, campagne en céréal. “Vraag niet naar een stokbrood, daar gaan mijn haren van omhoog. Het is baguette”, lacht Aldo.

Foto’s: Patrick De Roo

Info: Lange Leemstraat 388, 2600 Berchem; Facebook Bakker Aldo

Gepubliceerd in Citta, stadsmagzine van Gazet van Antwerpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s