Antwerpen/Antwerpen/België/New spots

ANTWERPEN: The Plant Corner, paradijs voor plantenliefhebbers

The Plant Corner_lifestyle_3

Sofie Vertongen bracht met haar webshop Phyt luchtplantjes naar België. Twee jaar na het grote succes heeft ze nu ook een fysieke winkel. Plantenliefhebbers uit heel België – en ver daar buiten – vinden inmiddels hun weg naar de gezellige urban jungle.

De zelfverklaarde plant lady ontdekte de epifyten of airplants tijdens haar vakantie in California. “De plantjes werden op een toffe manier als interieurobjecten gepresenteerd. Tussen kleren of op een kast, met mooie objecten ernaast. Ik was onmiddellijk verkocht. In België waren ze nog nergens te verkrijgen, dus startte ik zelf de webshop Phyt”, vertelt Sofie. Phyt werd al snel een enorm succes. “Ik kon vanaf de opstart leven van mijn webshop. Na twee jaar werd de plantenkamer in ons appartement te klein en gingen we op zoek naar een grotere ruimte voor Phyt.” In ons pand vlak bij het Groen Kwartier leeft Sofie zich volledig uit. De interieurontwerpster creëerde er een gezellig plantenwalhalla met hoog huiskamergevoel.

“We vinden het leuk om groen
bij mensen binnen te brengen”

Sofie Vertongen_The Plant Corner_portret_2

Kamerplanten en accessories

The Plant Corner is het enige winkelpunt waar de volledige Phyt collectie verkrijgbaar is. Sofie: “We werken met een leverancier die de plantjes biologisch en duurzaam kweekt. De accessoires of plantenhouders worden handgemaakt door jonge designers zoals IJkpunt, About Wood, House of Raccoon, Sment en Straff Design. We willen een platform zijn voor startende creatievelingen en tegelijkertijd unieke designproducten aanbieden.”
Naast luchtplanten vind je in The Plant Corner ook ander groen zoals tropische planten, vetplanten, cactussen en hangplanten. “We adviseren onze klanten ook steeds over de verzorging ervan. Daarnaast kan je hier ook boeken en allerlei interieuraccessoires als handgemaakte keramische schaaltjes, macramé plantenhangers, handgemaakte kaarsen of glas-in-loodterrariums kopen.”

The Plant Corner_lifestyle_13

Sinds september leidt Sofie haar plantenimperium samen met echtgenoot Yannick De Neef. “Dat was nodig om alles bol te werken. Naast het runnen van de winkel en webshop leveren we ook planten op bestelling. We vinden het leuk om groen bij mensen binnen te brengen. Planten maken mensen blij en rustig “, klinkt het.

 

Info: The Plant Corner, Isabellalei 144, 2018 Antwerpen, Facebook , website

Foto’s: The Plant Corner

Gepubliceerd in CittA, stadsmagazine van Gazet van Antwerpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s