Antwerpen/Antwerpen/België/New spots

ANTWERPEN: HIPPE HÜMM(USBAR)

Hümm_DSC08918

Het Antwerpse Zuid heeft een nieuwe hotspot: Hümm – House of Hummus. De naam doet het al vermoeden, in deze hippe lunchbar draait het om hummus. Eigenaars Frederik Vercammen en Frances Van Assche focussen bewust op één kwalitatief product. “We wilden met onze lunchbar iets creëren dat nog niet bestond. We zijn zelf grote hummusfans en kwamen zo op het idee om een hummusbar te openen”, zegt zaakvoerder en chef-kok Frederik. De menukaart biedt tien varianten van het Libanese gerecht op basis van kikkererwten. Samen met aangepaste toppings wordt de hummus op vers flatbread geserveerd. Je vindt er bijvoorbeeld een hummus van curry met spinazie, zoete aardappel, kale chips en dressing. Of een zoete hummus van rode biet met geitenkaas, hazelnoten, pistachenoten en wilde wortelen. In de gerechten worden verschillende keukens met elkaar verenigd. “Aziatische, Midden-Oosterse, mediterrane en zelfs Vlaamse invloeden ontmoeten elkaar. Alles wordt huisgemaakt. Ook het recept van het flatbread stelden we zelf samen.” Frederik en Frances willen om de drie maanden een frisse wind door de zaak laten waaien. “Dat willen we doen door zowel de menukaart als de kunstwerken aan de muren te veranderen.”

Hümm_DSC08948

Wat? Hümm serveert 10 soorten huisbereide hummus. Je hebt de keuze uit een stuk of zeven toasts bestaande uit hummus en aangepaste toppings, geserveerd op dagvers flatbread.

Prijs? De toasts variëren van € 11 tot € 14. Voor een hummus-dip betaal je voor 1 portie € 6, voor twee smaken € 8 en voor drie smaken € 10.

Hümm_DSC08960

Hümm, Kronenburgstraat 90, 2000 Antwerpen, http://www.hummantwerp.be, Facebook: hummantwerp

Foto’s: Evenbeeld

Verscheen als culinair adresje in Steps.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s