Antwerpen/Antwerpen/België/New spots

ANTWERPEN: LUNCHEN BIJ BARDIN

DSCF2660

In het huiselijke interieur van Bardin kan je genieten van een gezond ontbijt, lunch of vieruurtje. De zaak heeft ook een mooie tuin, en die inspireerde de naam, een combinatie van ‘bar’ en ‘jardin’.

“Sinds 2005 organiseer ik met het evenementenkantoor MerryMakers privéfeesten”, begint zaakvoerster Sara Geenen. “Ik zocht al een tijdje naar een eigen locatie om feesten te organiseren. Toen dit pand vrijkwam, heb ik niet getwijfeld. Ik was op slag verliefd op de grote tuin.”  Bardin serveert van maandag tot en met vrijdag ontbijt en lunch. Je kan hier de dag starten met yoghurt, vers fruit en granola, pannenkoeken met esdoornsiroop of een lekker eitje. De lunchkaart biedt keuze uit toasts, salades, croques en spaghetti. “We serveren een gezonde keuken en hebben ook glutenvrije gerechten. We werken met verrassende ingrediënten en kruiden uit eigen tuin.” Op vrijdag blijft de zaak tot 19u open en kan je er het weekend inzetten met een aperitief. Op zaterdag zijn pand en tuin te huur voor privéfeesten.

“Een plek waar mensen
graag blijven hangen”

DSCF2664

Loungen in de zithoek

Het interieur van het pand op de Mechelsesteenweg nam Sara grondig onder handen. “Alles werd volledig vernieuwd. Het was hier heel donker, maar door de plaatsing van grote ramen stroomt er veel licht naar binnen. Het interieur in Scandinavische stijl is tijdloos.” De gezellige zithoek nodigt klanten uit om koffie te slurpen in een van de zetels. Het totaalplaatje straalt de warmte en gezelligheid van een living uit. “We wilden een plek creëren waar mensen graag blijven hangen. Ook buiten hebben we een loungehoek. Na de winter staan er workshops en yogasessies in de tuin op de agenda.”

Info: Bardin, Mechelsesteenweg 102, 2018 Antwerpen, website, Facebook

 

Gepubliceerd in CittA, stadsmagazine van Gazet van Antwerpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s