Antwerpen/Antwerpen/België/New spots

ANTWERPEN: ETEN BIJ FONS

Fons_P2A1431

Bij Fons gaan eten voelt als thuiskomen: de gerechten zijn hartverwarmend en het knusse interieur Instagramproof. Houten tafels, rustieke groene tinten, roze en groene velours sofa’s en tropisch behangpapier met paradijsvogels en aapjes. Broer Thomas en zus Charlotte Coenen sloegen in 2009 de handen in elkaar en openden ’12, Place du Marché’ aan de Vogelenmarkt. Negen jaar later was het tijd voor iets nieuw. De zaak kreeg een grondige make-over en een nieuwe naam: Restaurant Fons. Een ode aan opa Alfons en de klassieke gerechten die hij hen op woensdagmiddag  voorschotelde. Op de kaart staan heerlijke schotels gemaakt met kwalitatieve producten van lokale leveranciers. “We hebben een specifieke lunchkaart met broodjes en salades, en small bites om te delen. We willen ook de mensen die naar het theater gaan en niet veel tijd hebben kunnen bedienen met een snelle en kwalitatieve maaltijd”, zegt chef-kok Thomas die samen met zijn echtgenote Mihaela in de keuken staat. Ook op de avondkaart staat voor elk wat wils: veggiegerechten, pasta, vlees- en visbereidingen en heerlijke Vlaamse klassiekers.

Fons_P2A1447

Wat? Kwalitatieve comfortfood in Instagramwaardig interieur. Zowel voor een snelle hap als een uitgebreide lunch of diner.

Prijs? Toasts aan 10,90 euro. Een salade kost gemiddeld 16 euro en de hoofdgerechten variëren van 15,50 euro voor lasagne tot 31,50 euro voor entrecote.

Fons, Nieuwstad 12 (Theaterplein), 2000 Antwerpen, www.fonsantwerp.be, Facebook: fonsantwerp

 

Verscheen als culinair adresje in Steps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s