Antwerpen/Antwerpen/België/New spots

BERCHEM: ATELIER N°11 OP DE FRUITHOFLAAN

image-0047a084-38b7-11e8-a621-6f2c686f67db-f897bd9a-3327-11e8-b118-d839a33eadd8

Unieke, lekkere en lokale producten: daarmee onderscheidt Atelier N°11 zich van de warenhuizen in de buurt. In de koffiehoek van de zaak kunnen klanten terecht voor ontbijt, lunch of een kop koffie. “Tegen de lage prijzen van de supermarkten kunnen we niet op, dus maken we op onze manier het verschil”, zegt zaakvoerster Annick De Poortere.

Van 1964 tot 2017 kenden buurtbewoners de verswinkel als Het Fruithof. West-Vlamingen Annick De Poortere en haar echtgenoot Wim Lambrecht namen er in 1990 hun intrek. “Wij bieden unieke en lokale topproducten die je niet op elke hoek van de straat vindt”, klinkt het. Het aanbod haalt Atelier N°11 bij lokale leveranciers als patisserie Manus, keurslager Van Gijsel, slagerij-traiteur Rijmenants, De Wilde Kaasrijperij en koffiebranderij Cuperus. “Vijf keer per week halen we groenten en fruit op de vroegmarkten in Brussel en Antwerpen.” Verse salades en traiteurgerechten worden dagelijks bereid in eigen huis of atelier, vandaar de naam.

image-0047a084-38b7-11e8-a621-6f2c686f67db-fb811010-3327-11e8-b118-d839a33eadd8

Op de koffie in de verswinkel

Ruim een jaar geleden startte zoon Karel in de zaak op de Fruithoflaan. Hij laat een frisse wind door de winkel waaien. Een nieuwe naam, Atelier N°11, en de opening van een gezellige koffiehoek. Aan de rustieke houten tafels slurpen buurtbewoners sindsdien koffie of verorberen ze een verse pistolet. “Ik wil onze producten toegankelijker maken. Vind je de koffie lekker, dan kan je die ook ineens hier kopen”, legt Karel uit. Op de ontbijtkaart staan klassiekers als croissants, koffiekoeken, eitjes en yoghurt, maar ook uitgebreide ontbijtformules. De lunchkaart bestaat uit pistolets, boterhammen en broodjes met beleg naar keuze, verse maaltijdsoepen en croques. “Klanten kunnen hun pistolet of broodje beleggen met eender wat uit onze charcuterietoog. Het is de ideale gelegenheid om eens iets nieuw te proeven. We merken dat onze klanten dat leuk vinden”, aldus Annick. Wie zijn dorst wil lessen, heeft keuze uit koffie of thee van Cuperus, een ruim assortiment streekbiertjes, verfrissende limonades en unieke wijnen.

image-0047a084-38b7-11e8-a621-6f2c686f67db-f573b11e-3327-11e8-b118-d839a33eadd8-1

Meer info: 03 449 23 50, www.atelier11-antwerp.be, di-vrij 8-18u, za 8-17u, zon- en feestdagen 8-13u (koffiehoek blijft een uur langer open), Facebook: Atelier11Antwerp

Foto’s: Frederik Beyens

 

Gepubliceerd in CittA, stadsmagazine van Gazet van Antwerpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s