Antwerpen/Antwerpen/België/New spots

ANTWERPEN: LES SOEURS

image-9a015586-3fe6-11e8-afe9-66cd195f6b7f-0a4c2538-3753-11e8-b354-d63450c7c24b

Clio (34), Kay (31) en Julie (29) Hendrickx zijn drie Limburgse zussen met een gedeelde passie voor mode. Met hun mode- en accessoirelabel Les Soeurs bewijzen ze dat degelijke mode niet onbetaalbaar hoeft te zijn. In de Wiegstraat brengen ze al dat moois naar Antwerpse modeliefhebbers.

“Het is een uit de hand gelopen hobby”, start Clio. “Toen we nog tieners waren, fascineerde de modewereld ons al enorm. Tijdens de modeweken reisden we naar Milaan en Parijs en glipten er de modeshows binnen.” Dure designerstukken vielen buiten hun studentenbudget, dus gingen de zussen op zoek naar betaalbare alternatieven. “Kay zette zich achter de naaimachine, Julie volgde een opleiding juweelontwerp. Andere meisjes toonden interesse voor wat we maakten. Al snel verkochten we onze eerste juweeltjes. Eerst aan vriendinnen, later aan vrouwen over heel Vlaanderen.” Zeven jaar later hebben de ondernemende zussen drie Les Soeurs-winkels: in Hasselt, Antwerpen en Knokke. Naast kledingstukken, accessoires en juwelen bestaat de collectie ook uit interieurobjecten.image-9a015586-3fe6-11e8-afe9-66cd195f6b7f-79f4e3ec-3fe7-11e8-afe9-66cd195f6b7f

Eigenhandig geselecteerd

“Het aanbod is onze persoonlijke selectie, we willen onze klanten tonen hoe wij de kleding en accessoires zouden dragen. We merken dat vrouwen dat appreciëren.” De Hendrickx-zussen ontwerpen hun juwelencollectie volledig zelf. De verfijnde kledingstukken kiezen ze zorgvuldig uit in groothandels. “Van betaalbare merkloze kleding tot American Vintage. Onze stijl zou ik omschrijven als casual chic. Denk Parijs, ontmoet Scandinavië. We hechten veel belang aan de kwaliteit van de stoffen.”

Het ambitieuze trio droomt van winkels over heel Europa. “Winkels met kleding, juwelen en interieur onder ons eigen label. Eind dit jaar openen we een eerste pop-up net over de grens, in Maastricht.” De charmante zussen staan ook zelf in de winkels. Om hun klanten persoonlijk te ontvangen. “We willen iedereen een warm, huiselijk gevoel geven.”

image-9a015586-3fe6-11e8-afe9-66cd195f6b7f-60ae34ec-3fe7-11e8-afe9-66cd195f6b7f

Meer info: Wiegstraat 24, 2000 Antwerpen, www.lessoeurs.be, Facebook: Les Soeurs,

Foto’s: Robbie Depuydt

Gepubliceerd in CittA, stadsmagazine van Gazet van Antwerpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s