Antwerpen/Antwerpen/België/New spots

BERCHEM: SPEELGOEDWINKEL WALRUS & VLINDER

image-c820cd8e-4c57-11e8-82dd-569cf7d3aba8-90901640-4c57-11e8-82dd-569cf7d3aba8De grote stoffen walrus en fladderende vlinders in de etalage zetten de toon. Wie speelgoedwinkel Walrus & Vlinder binnenstapt, betreedt een magische wereld. Die van Saskia Van Wesemael, van wie I won’t grow up uit Peter Pan het lijflied is. “In dit digitale tijdperk vergeten we het belang van spelen.”

Als juweelontwerpster bij onder meer Stephan Schneider en Dries Van Noten, geraakte Saskia haar ei niet kwijt. Ze maakte een carrièreswitch en startte speegoedwinkel Walrus & Vlinder. Eerst als webshop, daarna als pop-upwinkel in de Statiestraat en nu als vaste stek in diezelfde straat in Berchem. Deze speelgoedfabriek biedt duurzaam speelgoed aan – waarvan een klein deeltje door Saskia gemaakt is – en een eigen collectie kinderjuwelen. “Ik selecteer het speelgoed zorgvuldig. Als vormgever vind ik het belangrijk dat alles er mooi uitziet, en ik probeer zo weinig mogelijk plastic aan te kopen. Ik wil geen huis vol lelijk speelgoed”, lacht Saskia. “Hoewel ik af en toe toegevingen kan doen, als de speelwaarde groot is.”
We banen ons een weg langs aaibare pluchen dieren, zelfgemaakte poppen en dromerige mobielen. Langs educatief speelgoed zoals doe-het-zelf-pakketten en mooie kinderboeken. Wat verder spreken de kostuums van een stoere ruimtevaarder en sprookjesachtige zeemeermin tot onze verbeelding. “Grote speelgoedwinkels vind ik heel kil. Het speelgoed staat er als in een magazijn ingepakt. Hier kunnen kinderen met de toonmodellen spelen”, vertelt Saskia.

Workshops

Walrus & Vlinder heeft een duidelijke missie: kinderen laten spelen. “Spelen is belangrijk in de ontwikkeling van een kind, we mogen dat niet onderschatten. Ik organiseer workshops speelgoed maken om ouders aan te zetten om samen met hun kinderen te spelen. We maken samen een voetballerskast, een knikkerbaan of popjes uit wasspelden. Leuk speelgoed waarmee thuis nog eindeloos kan worden gespeeld. Ik kan het niet voldoende beklemtonen: zet je kinderen weer aan het spelen.”

image-c820cd8e-4c57-11e8-82dd-569cf7d3aba8-836be9da-4c57-11e8-82dd-569cf7d3aba8

Meer info: www.walrusenvlinder.be, Facebook: walrusenvlinder

Foto’s: Kioni Papadopoulos

Gepubliceerd in CittA, stadsmagazine van Gazet van Antwerpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s