Antwerpen/België/New spots

BERCHEM: TANGERINE SUNSHINE

image-b4884846-a45f-11e8-9caf-e13bb39559f8-f83033b2-a6c9-11e8-a9cc-2402d6fa7e53

Een kledinglabel dat je doet wegdromen naar de jaren tachtig, stijlvolle juwelen en dromerige illustraties. Tangerine Sunshine, een van de recentere aanwinsten voor de Statiestraat, verkoopt producten van jong creatief talent uit de buurt. “Deze buurt is ideaal om als jonge ondernemer je merk te lanceren.”

Een pop-upwinkel als springplank naar een vaste stek: zo ging het voor Katrien Van Haver die haar eigen kledingmerk Tangerine Sunshine lanceerde tijdens Pop up to Date 2017. Een project dat leegstaande panden in de Driekoningenstraat en de Statiestraat in Berchem creatief opvult. “Na afloop van het project greep ik de kans om het pand verder te huren. Als starter is dit een heel interessante buurt en de huurprijzen liggen een pak lager dan in het centrum van Antwerpen”, vertelt de jonge onderneemster en modeontwerpster.
De sweaters en T-shirts voorziet ze van vrolijke prints met een knipoog naar de eighties. “Ik teken de prints zelf en laat ze zeefdrukken op de kledingstukken. Ik ben nogal een nostalgisch persoon en de prints zijn mijn interpretatie van de jaren tachtig. Heel minimalistisch en subtiel, niet overdreven fluo zoals je op foute party’s ziet”, lacht Katrien.

Kleinschalige productie

Van elk stuk is maar een beperkt aantal beschikbaar en dat is een bewuste keuze. “Ik wil mijn klanten iets origineels aanbieden. De kleinschaligheid trek ik door naar de andere merken in de winkel”, verduidelijkt ze. Dat zijn juwelen van NimZu en Nief Collectief en interieurdecoratie vervaardigd uit beton van Projekt Betonille. Stuk voor stuk ontwerpen van lokale makers die niet in grote oplages werken. “Het is fijn om starters op deze manier een duwtje in de rug te geven. Om de twee maanden wil ik een frisse wind door de winkel laten waaien en nieuwe merken toevoegen. Daarnaast wil ik mijn eigen collectie uitbreiden met jurken met prints of borduursels en ik blijf voortdurend mijn huidige T-shirts en sweaters verbeteren.”

image-b4884846-a45f-11e8-9caf-e13bb39559f8-2da303f8-a6ca-11e8-a9cc-2402d6fa7e53

Meer info: Statiestraat 122, 2600 Berchem, Facebook: ttangerinesunshine

image-b4884846-a45f-11e8-9caf-e13bb39559f8-4e938f4c-a6ca-11e8-a9cc-2402d6fa7e53

Foto’s: Kioni Papadopoulos

Gepubliceerd in CittA, stadsmagazine van Gazet van Antwerpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s