Antwerpen/Antwerpen/België/New spots

MERKSEM: INTERIEURWINKEL ANNEX NAAIATELIER

 

Twee ondernemende mama’s bundelden hun creativiteit in Studio Olive, een gezellige winkel met hippe stoffen, leuke interieurspullen en originele cadeautjes. Wekelijks worden er naaiworkshops georganiseerd voor beginners en ervaren naaisters “die er thuis gewoon niet aan toekomen.”

Lieve Ooms en Katrien de Maesschalk leerden elkaar kennen tijdens een deelname aan Pop-Up Bredabaan, een initiatief dat leegstaande panden invult. “Na afloop besloten we samen in zee te gaan. We zitten nu meer dan een jaar op de Bredabaan en hebben een heel fijne wisselwerking met de andere zelfstandigen, zoals koffiebar Zulma”, vertelt Lieve.
In het met licht overgoten pand liggen fijne juweeltjes van Studio Nok Nok, Eveline Slijper en Mme Bovary, welriekende zeepjes en mooi geïllustreerde boeken: cadeautjes om mee te scoren. Maar ook leuke interieurdecoratie als kinderlampen in zeemzoete kleuren, hippe plantenhangers en handgeknoopte manden voor de eigen woning. “Ik vul het interieur- en cadeaugedeelte van de winkel in”, zegt Katrien die leerkracht in hoofdberoep is. “Daarvoor ben ik voortdurend op zoek naar kleine, originele producten, veelal handgemaakt door lokale creatievelingen.”

image-52688d72-b767-11e8-9fe0-4e6137213209-14556790-b022-11e8-a99c-961f33bae1fe.jpg

Samen naaien

Achteraan liggen de stoffen netjes gestapeld: katoen, tricot, jogging, velours, viscose, jeans, effen of met print. “Vijf jaar geleden startte ik een webshop met kinder- en damesstoffen”, vertelt Lieve die zich over de stoffen en naaiworkshops ontfermt. “Mijn stoffenvoorraad stond bij ons thuis en begon stilaan het hele huis over te nemen. Een winkel als stockageplek én verkooppunt was het logische gevolg én de ideale oplossing.”
Wie onder begeleiding met de stoffen aan de slag wil, kan er deelnemen aan naaiworkshops voor beginners of gevorderden. “Vrouwen vertellen ons geregeld dat ze er thuis niet aan toekomen om de naaimachine boven te halen. Voor hen is een naailes een ontspannend moment voor zichzelf.”

Meer info: Bredabaan, Merksem, stoffenwebsop: www.oliveonline.be, Facebook: studioolivemerksem/

 

Foto’s: Frederik Beyens

Gepubliceerd in CittA, stadsmagazine bij Gazet van Antwerpen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s