Antwerpen/New spots

ANTWERPEN: FOODBAR KASSEROL

image-480f71f8-d132-11e8-83eb-b4fe8f723be9-33c53220-d135-11e8-8b32-8eafe0613f29

Een succesvol foodtruckconcept met een vaste foodbar. Ondernemende broers Vincent en Benoit Verbeeck doen het met Kasserol. Op de PAKT-site, naast ’t Groen Kwartier, trakteren ze samen met Maarten Gilliams buurtbewoners op smaakvolle gerechten met biologische groenten van hun eigen veld.

“Het Kasserol-verhaal startte zes jaar geleden met twee foodtrucks. Daarmee waren we de grote hype voor en stond ons concept volledig op punt tegen dat iedereen op diezelfde kar sprong”, vertelt Vincent. Een jaar geleden volgde een vaste stek op de industriële site van PAKT. “De vaste locatie kwam er vanuit de nood aan een ruime, professionele keuken om alle voorbereidingen voor onze foodtruckopdrachten te treffen. Omdat we ruimte over hadden, ontstond het idee om hier een lunch- en dinerconcept te starten.”
Aan de foodtruck of in de foodbar, de broers houden zich aan hun concept: authentieke Belgische keuken met dagverse, biologische groenten en kruiden van hun eigen CSA-boerderij in Lier of van bij lokale boeren. “Voor ons primeren de versheid en kwaliteit van de producten waarmee we aan de slag gaan. En door aan korte keten te doen, minimaliseren we onze ecologische voetafdruk.”

Ontspannen sfeer

Op de kaart van Kasserol staan klassiekers als artisanale kaaskroketten, vers gepaneerde chicken fingers, steak à la minute en homemade burgers. Alle gerechten gaan vergezeld van een verse salade met groenten en kruiden die recht van het veld komen. “Zowel de menukaart als de sfeer van de foodtrucks wordt doorgetrokken naar de foodbar. Zo eet je hier op een vrij unieke plek, in een ongedwongen sfeer. Je bestelling geef je door aan de bar, waar je kan binnenkijken in onze open keuken”, aldus Vincent. In hetzelfde pand als Kasserol kan je ook bij Caldo terecht voor echte broth of bouillon zoals je grootmoeder die vroeger maakte.
image-480f71f8-d132-11e8-83eb-b4fe8f723be9-d8128fc2-cc5c-11e8-88d6-938f9d9a6dc8image-480f71f8-d132-11e8-83eb-b4fe8f723be9-2ba3840c-d135-11e8-8b32-8eafe0613f29

Meer info: Kasserol, Regine Beerplein 1 (PAKT), 2018 Antwerpen, Facebook: KasserolDeGroeneFoodtruck, www.kasserol.be

Foto’s: Frederik Beyens

Gepubliceerd in CittA, stadsmagazine van Gazet van Antwerpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s