België/Limburg

Getest: Onthaasten in een Nutchel

Back to basics, met een beetje luxe

Hoe drukker en stressvoller ons leven, hoe groter de nood om te ontsnappen aan de ratrace van het dagelijkse leven. Idealiter doen we dat midden in een bos, ver weg van het hectische stadsleven. Nutchel heeft dat volledig begrepen en pootte tiny houses neer in een Limburgs dennebos. Een back to basics ervaring, met het nodige comfort. Wij namen de proef op de som.

Vrijdag 15u, nog snel een deadline halen om dan de auto in te springen richting Maaseik. Anderhalf uur later staan we op de parking van het Warredal, het dertien hectare groot domein van de familie Schelfhout. In het bos liggen dertig gezellige stulpjes of cosy cabins, waarvan eentje vannacht van ons is. Onze gastvrouw rijdt ons in een golfkarretje naar ons huisje in een hoger gelegen deel van het domein. Tijdens de bumpy ride bergopwaarts polsen we even hoe dat zit met de houtkachel. We zijn voorbereid op een back to basics ervaring maar lijden vannacht toch liever geen kou. “Start met drie blokken hout, twee aanmaakblokjes en dat komt helemaal goed. Als het niet lukt, mag je ons bellen”, stelt ze ons gerust. De golfkar houdt halt bij een cabine die zo’n drie meter boven de grond zweeft: wij logeren vannacht in deze boomhut deluxe. Zodra we voet binnen zetten, valt ons oog op de gezellige zithoek naast de houtkachel, de grote stalen ramen die de natuur binnentrekken en het mindblowing uitzicht op het bos. Een gevoel van gelukzaligheid overvalt ons spontaan. De pasta gaat op het gasvuur, de fles wijn verdwijnt nog even in de koelbox. Ondertussen hebben we de houtkachel aan de praat gekregen en verlichten dansende vlammen van kaarsen en olielampen ons huisje. De rest van de avond brengen we door in de knusse zithoek met lekker eten, goede wijn en het geknetter van het houtvuur op de achtergrond. Vrijdagvond was nog nooit zo cosy.

LRM_EXPORT_20181110_081525LRM_EXPORT_20181109_175510.jpg

Next level cosiness

Hoewel het ‘s morgens onder het donsdeken nog heerlijk warm is, voelen we dat de rest van huisje is afgekoeld. Snel even de kachel aansteken en daarna de warme douche onder terwijl de warmtelamp de badkamer opwarmt. We dalen de heuvel af naar de Cosy tipi, de centrale ontmoetingsplaats, om onze ontbijtmand op te halen. Op de terugweg sprokkelen we nog wat extra hout voor de kachel. Na het deugddoend ontbijt trekken we onze stapschoenen en jas aan en wandelen via het bospad het omliggende natuurgebied Bergerven in. Ook het Warredal heeft heel wat te bieden op vlak van recreatie: een hoogteparcours tussen de bomen, ziplining over het domein, fietsen of paardrijden. Na een stevige wandeling kiezen we voor de knusheid van ons huisje. Met een kop koffie in de hand turen we uit het grote raam naar de wiegende kruinen van de bomen en de regen die tegen het glas kletst. Het drukke stadsleven lijkt mijlenver, hier is elke dag zondag.

 

LRM_EXPORT_20181110_222549

Info: De huisjes op het recreatiedomein Warredal in Maaseik zijn sinds januari 2020 in het beheer van het Warredal. Reserveren doe je hier. Nutchel opent in de zomer van 2020 een nieuw forest camp in de Belgische Ardennen. Meer info vind je op nutchel.be

 

Foto’s: Laura Claessens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s