Mexico/Travel

DE IDEALE REISROUTE VOOR YUCATÁN MEXICO

IMG_6061-1

Yucatán heeft het allemaal. Wuivende palmbomen en hagelwitte stranden, machtige Maya tempels, weelderige jungle en bruisende steden vol koloniale pracht. Meer nog, ook je smaakpapillen worden er verwend, want – vergis je niet – Mexico heeft meer te bieden dan taco’s, burrito’s en quesadilla’s.
De uitgestippelde route is ideaal om op twee weken te doorlopen. Heb je meer tijd? Nog beter, dan kan je hier en daar wat langer blijven hangen of de route gewoon lekker uitbreiden met uitstapjes of extra bestemmingen.

Cancún

Ga je naar Mexico, dan is de kans groot dat je van Brussel op Cancún vliegt. Ideaal als je door Yucatán wil reizen want dan zit je meteen goed. Ik raad je aan om zo snel mogelijk door te reizen naar de volgende bestemming. In Cancún heb je weinig verloren: grote resorts, luide toeristen, feestende studenten en drugsproblematiek. Land je s’avonds en kan je niet meteen doorreizen of wil je eerst even bekomen van de lange vlucht, dan is een nachtje in hostel Selina een goede oplossing. De hostel ligt op slechts 5 minuten wandelen van de busterminal. (1 overnachting)

IMG_6058-1IMG_6059-1

Isla Holbox

De beste plek om je vakantie te starten! De heerlijke relaxte island vibe zal je meteen overvallen. Het leven op Isla Holbox gaat traag en dat is ideaal om schaamteloos lui te wezen, te bekomen van de jetlag of lekker te onthaasten. Op Isla Holbox kuier je over paradijselijk witte stranden tot afgelegen plekjes waar je een dutje doet onder een boom om daarna verfrissing te zoeken in het kristalheldere water. Het merendeel van het eiland is overigens een biosfeerreservaat waardoor je er heel wat vogels zoals flamingo’s en pelikanen kan spotten. Van eind mei tot september kan je er zelfs zwemmen met walvishaaien. (3 overnachtingen)

Reistijd Cancún naar Isla Holbox: in Cancún neem je de bus naar Chiquilá (2,5 uur rijden), in Chiquilá neem je de ferry naar Isla Holbox (duurt een halfuurtje) 

 


IMG_6162-1

Valladolid

Na enkele dagen chillen zeg je het island life vaarwel en reis je door naar Valladolid. De oudste koloniale stad van Yucatán is klein, charmant, niet te toeristisch en vooral ook heel heet. Gelukkig kan je afkoelen in een van de honderden cenotes (ondergrondse waterpoelen) zoals Cenote X’Kekén, Cenote Samula en Cenote Il Kil. Verder is Valladolid ook de ideale uitvalsbasis voor uitstapjes naar Chichén Itzá, Río Lagartos en Las Colorados. (3 overnachtingen)

Reistijd Isla Holbox naar Valladolid: je neemt de ferry naar Chiquilá (duurt een halfuurtje), daar neem je de bus naar Valladolid (ongeveer 2 uur rijden)

IMG_6215

 

Mérida

De hoofdstad van het Yucatán Península wordt vaak overgeslagen en dat vind ik onterecht. Het is effectief een grote stad met veel verkeer, maar het is ook de uitgelezen plek om het echte Mexico te ontdekken. Het draait er namelijk niet op toerisme zoals pakweg alles aan de Costa Maya. Er valt heel wat koloniale architectuur te bewonderen en je vindt er het ene na het andere toffe restaurant. Ideaal om je door alle specialiteiten van Yucatán te eten! Niet overtuigd? Dan voeg ik nog toe dat het ideaal ligt om nabijgelegen bezienswaardigheden als de Maya ruïnes van Uxmal en de gele stad Izamal te bezoeken. (2 overnachtingen)

Reistijd Valladolid naar Mérida: met de bus ben je 2 uur onderweg

IMG_6368IMG_6348

Bacalar

Na jezelf enkele dagen kapot te zweten in het warme Valladolid en Mérida gunt Bacalar je zweetklieren dan weer wat rust. Bacalar ligt aan een gigantisch zoetwatermeer met wel zeven tinten van het helderste blauw (vandaar ook de bijnaam Laguna de siete colores). Ga kajakken, doe een boot- of zeiltocht, ga zwemmen in de cenotes of plons gewoon lekker in het meer. Je gaat hier niet meer weg willen. (3 overnachtingen)

Reistijd Mérida naar Bacalar: met de bus ben je 5 uur onderweg 

 

IMG_6666.jpg

Tulum

Tulum, daar wil elke influencer, instagrammer, digital nomad of andere hipster gezien worden. Instagram staat vol foto’s van hippe eettentjes en luxueuze strandbars. Wie nu denkt een negatieve bijklank te horen, die zit juist ja. Ik was namelijk niet zo enthousiast over Tulum ondanks de vele leuke restaurants en de insta-perfect beachbars (maar dat is een verhaal voor later). Wel best handig om er je trip te eindigen want vanuit Tulum is er een rechtstreekse bus naar Cancún luchthaven.

Reistijd Bacalar naar Tulum: 3 uur met de bus

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s