Antwerpen/Antwerpen/België/New spots

ANTWERPEN: TROPISCHE PLANTEN BIJ PLANTWERP

image-0a65d9b6-f73b-11e9-a89d-fee4385e6cf2-e15723f8-f704-11e9-a89d-fee4385e6cf2

Wie zijn woonkamer wil omtoveren tot een urban jungle kan hiervoor terecht op de immer gezellige Vrijdagmarkt in Antwerpen. Gaëlle Buntinx (30) opende er in mei de deuren van Plantwerp, een knusse plantenwinkel vol tropische kamerplanten en keramische potten.

“Mijn liefde voor planten ontstond toen mijn vriend en ik ging samenwonen”, start Gaëlle. “We begonnen ons huis in te richten en in korte tijd stond het eigenlijk vol planten. Ik vind het heel rustgevend om ermee bezig te zijn.” In het centrum van Antwerpen kon ze haar plantenhart helaas niet volledig ophalen. “De traditionele bloemen- en plantenwinkels vind je hier wel, maar ik miste een winkel die zich uitsluitend in tropische planten specialiseert”.
In mei opende ze op een van de gezelligste pleintjes van ’t Stad haar eigen winkel Plantwerp. Een goedgevulde plantenzaak met tropische huiskamerplanten, mooi aardewerk en kleinere accessoires. Uit de smaakvolle inrichting blijkt Gaëlles geoefend oog voor esthetiek. “Ik ben zelfstandig fotograaf, dat combineer ik sinds kort met de plantenwinkel. Een ideale combinatie, want dankzij de winkel heb ik nu dus ook een leuk kantoor voor de nabewerking van mijn foto’s.”

Aardewerk

Buurtbewoners, toeristen en plantenliefhebbers uit heel Antwerpen en daarbuiten vinden intussen hun weg naar het plantenparadijs. Daar worden ze met raad en daad bijgestaan door de enthousiaste Gaëlle. “De meeste klanten komen hier met een specifieke vraag. Ze willen een plant voor een bepaalde ruimte of standplaats. Samen met hen ga ik dan op zoek naar het ideale exemplaar.” Keuze te over, want het groen reikt in het smalle pand van vloer tot plafond. Een groot deel daarvan staat in bijpassend aardewerk, voornamelijk van Belgische merken als House Racoon, Sophie Rahir, Serax, Pomax en D&M Depot. “Ik wilde de typische look van een winkel vermijden en ging voor een fijn huiskamergevoel. Wanneer klanten hier binnenwandelen en hardop wensen dat hun huis er zo uitzag, weet ik dat ik in mijn opzet geslaagd ben.”

image-0a65d9b6-f73b-11e9-a89d-fee4385e6cf2-e48c24d8-f704-11e9-a89d-fee4385e6cf2

Meer info: Plantwerp, Vrijdagmarkt 16, 2000 Antwerpen, plantwerp.com, facebook.com/plantwerp

Foto’s: Frederik Beyens

 

Gepubliceerd in CittA, stadsmagazine bij Gazet van Antwerpen

 

2 thoughts on “ANTWERPEN: TROPISCHE PLANTEN BIJ PLANTWERP

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s